Cum sa scapi de soareci:

Soarecele de camp

Soarecele de camp fac parte din familia rozatoarelor de talie redusa, el fiind ca si specie un animal sociabil ce traieste in familii numeroase. Are corpul mai robust decit cel al soarecelui de casa, cu o lungime de 9-13 mm., coada este relativ scurta, avand doar 2,5-4,5 mm. lungime. De asemenea, picioarele sint scurte, de numai 1.5-2 mm.. Greuta­tea corpului este cuprinsa intre 16 si 62 de grame. Urechile au ca si caracteristica ca sunt mici si largi, cu o dunga de peri care coboara de pe crestet spre coada. Cu­loarea blani este cafenie bruna pe partea dorsala si alba cenusie cu nuante galbui pe partea centrala, iar intre cele doua zone de culoare nu exista o delimitare clara.

Soarecele de camp

Ca si mod de hranire, se hraneste cu ierburi si diverse seminte si sunt activi tot timpul anului. Se reproduc tot anul, femela de soarece de camp avind 9-13 fatari a cate 4-8 pui fiecare, deci este foarte prolific, pentru a compensa durata mica de viata, de circa un an. Este vinat de vulpe, dihor si pasarile rapitoare de noapte. Este daunator pentru culturi si pentru oameni pentru ca in timpul ierni se retrag din galerii in locurile incalzite unde isi petrec iarna. Fiind activi tot timpul anului sunt capabili de stricaciuni mari in halele de produse si in locuinte, in cautarea de mancare si de locuri de cuibarit. Totodata pot produce stricaciuni insemnate in culturile de cartof si grau. Daca primavara vine mai greu, pot sa ramana mai mult timp in locuinte unde se pot si inmulti, iar in perioada de toamna sunt activi la exterior, pana cand solul incepe sa fie acoperit de zapada si temperatura scade sub 0 grade timp de mai multe zile.

Remedii:

Evitati depozitare de alimente in locurile care nu sunt destinate acestui lucru. Daca aveti casa langa un camp, blocati pe timp de iarna toate gaurile si locurile de acces prin care soareci ar putea sa patrunda in locuinta. Daca aveti casa in constructie trebuie utilizate statii de intoxicare cu raticid pentru a preveni o eventuala invazie de soricei de camp!